Hlavní obsah

ČSSD přišla o své logo, za Paroubka ho nezaregistrovala

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soc. dem. čelí problému se svým logem stylizovaným ve tvaru oranžové růže. Strana řeší, zda má k tomuto symbolu autorská práva. Lídr soc. dem. Bohuslav Sobotka přiznává, že nedošlo k převodu těchto práv.

Foto: Novinky

Článek

Sobotka ve čtvrtek na dotaz Práva uvedl, že strana se v posledních dnech dozvěděla, že stylizované volební logo, které vzniklo v roce 2007, není registrováno. „Naši předchůdci kolem roku 2007 nezajistili registraci,“ konstatoval Sobotka a tím poukázal na dobu svého předchůdce ve funkci Jiřího Paroubka.

Sobotka upřesnil, že nedošlo k převodu práv na logo ze soukromé firmy. Strana teď musí učinit příslušná opatření, jak na to upozornil server Aktuálně.cz. To může znamenat, že se strana vrátí k původnímu znaku s červenou stylizovanou růží. „Musíme učinit příslušná opatření,“ konstatoval Sobotka.

Podle něj se problém týká loga, které strana používala od roku 2007. Nabyvatele loga se soc.dem. podle něj snažila kontaktovat. „Snažili jsme se o kontakt, ale neúspěšně,“ poznamenal Sobotka. Podle něj věc zanedbali v dobách stranického předsednictví Jiřího Paroubka tehdejší ústřední volební manažer Jaroslav Tvrdík a ústřední tajemník Jiří Havlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám