Hlavní obsah

Praha schválila rozpočet a vyměnila dozorčí radu dopravního podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští radní v úterý na svém zasedání podle očekávání schválili vyrovnaný rozpočet pro příští rok. Přistoupili ke změnám v dozorčí radě pražského dopravního podniku (DPP). Odvoláni z ní byli tři starostové za ODS a rovněž bývalý náměstek primátora za ČSSD. Informovala o tom mluvčí magistrátu Tereza Krásenská.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nová rada hlavního města

Článek

Schválený rozpočet počítá s výdaji ve výši 43,9 miliardy korun. Na investice bude 10,2 miliardy korun, jejich rozdělení ale rada schválí až v lednu. Běžné výdaje byly seškrtány o pět procent na 33,7 miliardy korun. Řekl to primátor Bohuslav Svoboda (ODS). Na dluhovou službu dá město 815,5 miliónu korun.

V dozorčí radě DPP skončili občanští demokraté Milan Richter, Dalibor Mlejnský a Marek Ječmének a rovněž bývalý náměstek primátora Antonín Weinert (ČSSD). Nahradit by je měli noví zástupci ODS a TOP 09.

V dozorčí radě nadále zůstane její současný šéf a ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík (ČSSD) a poslanec David Vodrážka (ODS).

Dojít by mohlo i ke změnám v dalších společnostech ovládaných městem.

Město ke změnám přistoupilo poté, co minulý týden vznikla nová koalice TOP 09 a ODS, která nahradila spojenectví občanských a sociálních demokratů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám