Hlavní obsah

Bylo to ultimátum, přiznává Šťastný po podpisu dohody o pražské koalici

Právo, trj
Praha

Jedenáct pražských zastupitelů ODS, kteří patří do skupiny kolem Borise Šťastného, podepsalo koaliční smlouvu s TOP 09, kterou dohodl primátor Bohuslav Svoboda a jeho skupina. Stalo se tak ve snaze zabránit rozštěpu organizace. Smlouva mluví o rozdělení funkcí, neobsahuje však žádná jména, podle Šťastného má ale primátorem zůstat Svoboda.

Foto: Petr Horník, Právo

Boris Šťastný ukazuje návrh koaliční smlouvy

Článek

„Je (dohoda) vyjádřením snah uzavřít koalici s TOP 09, což nám uložila regionální rada,“ řekl novinářům Svoboda a dodal: „Postup je nestandardní, výsledek je výborný.“

Šťastný uvedl, že smlouvu sice původně podepsalo všech 26 zastupitelů TOP 09 a 9 ODS, což je nestandardní a „ODS ho nepamatuje.“ „Na druhou stranu není možné v tuto chvíli riskovat rozpad takového možného koaličního uspořádání. Z těchto důvodů já jsem jako první podepsal koaliční smlouvu,“ řekl Šťastný s tím, že se tak zachoval i zbytek klubu ODS.

Podle Šťastného by postup ujednání s TOP 09 měly ještě řešit stranické orgány. „Ano, bylo to ultimativní, já jsem na toto ultimátum přistoupil,“ řekl Šťastný. Otázkou je, jak se k vývoji nyní postaví pražská TOP 09, která měla ke Šťastného skupině výhrady.

Reklama

Výběr článků

Načítám