Hlavní obsah

ČSSD podpořila Šabatovou do Senátu, chce tam i Vlčka

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předsednictvo soc. dem. se na svém pátečním jednání v Lidovém domě vyslovilo pro senátní kandidaturu bývalé zástupkyně ombudsmana Anny Šabatové ve volbách, které se uskuteční příští rok na podzim. ČSSD také zvažuje vyslat do klání o horní komoru někdejšího šéfa Sněmovny Miloslava Vlčka.

Foto: Petr Horník, Právo

Anna Šabatová

Článek

Vlček musel opustit vrcholovou politiku kvůli aféře, kdy vrátil svému asistentovi 1,1 miliónu korun v papírovém pytlíku.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda Sněmovny Miroslav Vlček (ČSSD)

O kandidátech, kterým dalo předsednictvo soc. dem. zelenou, musí ještě definitivně rozhodnout příslušné stranické konference. Šabatovou chce strana nasadit v senátních volbách na Praze 2. Bývalá zástupkyně ombudsmana v pátek na dotaz Práva potvrdila, že je připravena se voleb do Senátu v barvách ČSSD zúčastnit.

Vlček, který také dostal v pátek zelenou, se v primárkách popere na stranické konferenci o kandidaturu do horní komory za obvod Šumperk s dalšími čtyřmi uchazeči. Soc. dem. také plánuje vyslat do senátních voleb pardubického hejtmana Radko Martínka a šéfa libereckého kraje Stanislava Eichlera.

Reklama

Výběr článků

Načítám