Hlavní obsah

Šťastný: Tluchořovci jsou pátou kolonou TOP 09

Právo, trj
Praha

Premiér a předseda ODS Petr Nečas získal podporu 99% delegátů pražského sněmu. Ti souhlasili s návrhem, aby se mandát vedení ODS prodloužil do konce příštího roku. Šéf pražské ODS Boris Šťastný v té souvislosti ostře vystoupil proti skupině kolem Petra Tluchoře, která by volila vedení ODS nejraději už na jaře.

Foto: Milan Malíček, Právo

Boris Šťastný, v pondělí nejen jménem, obhájil svou pozici v čele pražské ODS.

Článek

„Buď to dělají proti, aby nějakým způsobem oslabili pozici Petra Nečase nebo vyvolali určité vnitrostranické pnutí. Tím tady hovořím o páté koloně TOP 09 v občanských demokratech čili o skupině kolem Petra Tluchoře,“ řekl Šťastný novinářům po sněmu, jehož se Nečas zúčastnil.

Podle Šťastného sice má každý právo na svůj názor, dokud nejde o „podrážení nohou a okopávání kotníků“. „Vidím stále velmi silnou osu Topolánek-Tluchoř-Kalousek. Mám silný pocit, že část TOP 09, skupina kolem Miroslava Kalouska se snaží nahlodávat soudržnost občanských demokratů,“ uvedl Šťastný.

Pražští delegáti kongresu ODS dostali také jasný úkol ohledně hlasování o stanovách. „Pražští delegáti nepodpoří žádné jiné změny stanov s výjimkou návrhů čistě technického charakteru,“ říká jedno z usnesení.

Sněm také potvrdil potvrdit stávající vedení regionu. „Pokud bychom to neudělali, regionální rada by zanikla a vedení ODS by převzalo vedení Prahy,“ uvedl Šťastný s tím, že nebyly protinávrhy. Podporu získal primátor Bohuslav Svoboda (ODS) a zastupitelé pro sestavování městského rozpočtu, který má být vyrovnaný a nezadlužovat dále město.

Reklama

Výběr článků

Načítám