Hlavní obsah

Ředitel šumavského parku Stráský přišel o řidičák

– Vimperk
Právo, pok, orh

Ředitel správy šumavského národního parku Jan Stráský přišel na rok o řidičský průkaz. Jezdil příliš rychle. Sám to Právu potvrdil.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý premiér ČSFR Jan Stráský nyní vede Národní park Šumava. Bez řidičáku

Článek

„V letech 2007 až 2011 jsem nasbíral 12 trestných bodů, takže nyní budu rok bez řidičského průkazu. Všechny postihy byly za překročení povolené rychlosti. Nezpůsobil jsem žádnou dopravní nehodu a ani nikoho nezranil. Jde o standardní postih, který už potkal tisíce řidičů,“ řekl Stráský.

Z pracovního hlediska v dočasné ztrátě řidičského oprávnění problém nevidí. Ke služebním cestám může občas využít řidiče či prostředky hromadné dopravy. Cesty mu proplácí i Klub českých turistů, jehož je předsedou. „Pro osobní cesty to už samozřejmě trochu komplikace jsou,“ doplnil Stráský.

Vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Městského úřadu v Prachaticích Ivana Jeřábková, která ve správním řízení řidičské oprávnění Stráskému odebrala, se odmítla vyjádřit. „Jde o neveřejné údaje, které nemůžeme komentovat,“ poznamenala Jeřábková.

Podobně reagoval i mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner. „Nemůžeme zveřejňovat tyto údaje u konkrétních osob,“ konstatoval Matzner.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám