Hlavní obsah

Paroubek už má název pro svou stranu: Národní socialisté - levice 21. století

Expředseda ČSSD a někdejší premiér Jiří Paroubek, který dlouhodobě hovoří o odchodu ze strany, již má podle všeho název pro nové uskupení. Strana by se měla jmenovat Národní socialisté - levice 21. století.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jiří Paroubek

Článek

Ústřední tajemník České strany národně socialistické (ČSNS 2005) Jaroslav Andres si zaregistroval nové jméno partaje: Národní socialisté - levice 21. století. To bude využito i pro záložní alternativu, kterou je založení zcela nové strany.

Andres 30. září podal na Úřadu průmyslového vlastnictví žádost o zapsání slovní ochranné známky „Národní socialisté - levice 21. století“.

Databáze patentového úřadu uvádí, že ochranná známka, tedy jméno Paroubkovy strany, má být využita například v elektronických publikacích, časopisu, knihách, brožurách, na tiskopisech, obálkách, v rámci činnosti nakladatelství a vydavatelství, pořádání politických akcí nebo v reklamě a inzerci. Tedy v oblastech, které využívá takřka každá politická strana.

Paroubek na dotaz, zda Andresem nově zaregistrované jméno je názvem strany, do níž v brzké době vstoupí, odpověděl serveru iHned pouze: "Dobře udělal".

Právě o ČSNS 2005 se v poslední době v souvislosti s Paroubkovou politickou budoucností intenzivně spekulovalo. V posledních týdnech se začal na odpor stavět letitý předseda této strany Karel Janko. [celá zpráva]

Paroubek: Zůstat v ČSSD nemá zřejmě smysl

Někdejší lídr ČSSD v současnosti uvádí, že ve hře je i založení vlastního politického uskupení. Podle Paroubka jedna etapa jeho politického života skončila odstoupením z čela ČSSD po loňských sněmovních volbách, v nichž ČSSD sice vyhrála, ale ztratila reálnou možnost sestavit vládu.

"Od té doby nastala jiná etapa. Ten rok to je taková přechodná doba a teď zřejmě nastane jiná," poznamenal Paroubek. Zůstat v ČSSD by podle něj mělo smysl, pokud se s vedením strany dohodl na změnách nynější politiky. Moc tomu ale prý nevěří.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám