Hlavní obsah

Jihočeský kraj vyzývá vedení ČD k jednání o financování železnice

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeský náměstek hejtmana Martin Kuba (ODS) vyzval otevřeným dopisem ministra dopravy Pavla Dobeše (VV) otevřeným dopisem ke konstruktivní debatě o financování a hospodaření Českých drah (ČD). Důvodem jsou obavy, že ČD nakládají nehospodárně s penězi daňových poplatníků.

Článek

„V době, kdy ČD vynakládají peníze na miliónové platy a odměny uměle vytvořených manažerů, například dopravního ombudsmana, a resort dopravy se přitom potýká s absolutním nedostatkem financí a hledá možné dodatečné zdroje a úspory, považuji tuto diskuzi za velmi důležitou a prospěšnou,“ řekl Právu Kuba.

Dodal, že jedním z důvodů vzniku výzvy byl i fakt, že v těchto dnech začali krajští ředitelé Českých drah jednat s krajskými radními zodpovědnými za dopravu o rozpočtu na rok 2012 a opět po krajích požadují více peněz za své služby.

Jen Jihočeský kraj by za osobní železniční dopravu měl drahám zaplatit příští rok přibližně o15 miliónů korun než letos. Kuba předpokládá, že podobná situace je i v ostatních krajích České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám