Hlavní obsah

Den stávky odborů trávili někteří železničáři na golfu

– Poděbrady
Právo, Radek Plavecký

Mezinárodní golfový turnaj železničářů se hraje v Poděbradech. Své zastoupení tady mají i čeští železničáři, z nichž však většina během čtvrtka stávkuje a protestuje proti vládním reformám.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Golfový turnaj železničářů v Poděbradech a členové českého týmu.

Článek

„Bohužel se to takhle sešlo, ale s termínem se nedalo narychlo nic udělat. Je to dlouhodobě plánovaná akce, pořádání tohoto mistrovství nám přiklepli už v roce 2008 a brzy nato se určil i termín. Jsou tu hráči z Evropy i Indie, všichni už měli zajištěné letenky, rezervace. Nešlo to odložit, to je nesmysl,“ říkal Právu jeden z organizátorů, zaměstnanec odborové organizace železničářů Miroslav Kaprálek.

„Nejsou tu žádní odborářští bossové, jak bylo v některých médiích, navíc jsou tu všichni ve svém volnu,“ dodal Kaprálek s tím, že z šesti českých hráčů jsou 2 výpravčí, 1 návěstní mistr, dva důchodci a 1 vedoucí rezervací.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Golfový turnaj železničářů v Poděbradech a členové českého týmu.

Turnaj pořádá mezinárodní sdružení železničářů založené v roce 1946, Česká republika byla jedním ze zakládajících členů.

Samotní hráči se o turnaji a souvislosti se stávkou nechtěli moc bavit. „Jsem tu ve svém volnu. Je fakt, že kdyby nebyl turnaj, tak bych byl ve stávce, ale takhle se to sešlo,“ říkal výpravčí Jaroslav.

Turnaje se účastní týmy z 15 zemí, většinou evropských, ale je tu i tým z Indie. Celkem je tu kolem 120 sportovců, jedinou podmínkou účasti je, aby to byli současní nebo bývalí železničáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám