Hlavní obsah

Bárta by neměl kandidovat na šéfa VV, dokud nevysvětlí kauzy, říká Klasnová

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Místopředsedkyně Věcí veřejných (VV) a Sněmovny Kateřina Klasnová si nemyslí, že by kandidatura jejího manžela a exministra dopravy Víta Bárty na šéfa véček byla vhodná do té doby, než objasní všechny své kauzy.

Foto: Petr Horník, Právo

Místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová

Článek

Bárta však Klasnovou nevyslyší a v květnové internetové volbě se o hlasy véčkařů ucházet bude.

Klasnová je přesvědčena, že by Bárta, jakožto jedna z nejvýraznějších osobností strany, byl skvělý předseda a manažer. „Jeho osoba je vyšetřována policií v souvislosti s trestními oznámeními našich přeběhlíků, nebo použiji-li expresivního výrazu, zrádců, Kristýny Kočí a Jaroslava Škárky. A on řekl, že se chce očistit, ale samozřejmě to vyšetřování bude nějakou dobu trvat,“ řekla včera Klasnová v ČRo.

Bárta se svou ženou nesouhlasí. „To, že mě žena chce mít víc doma, ještě neznamená, že mám stahovat svou kandidaturu. Koneckonců nejde o kvalitativní posun, už třeba řekla, že bude volit Radka Johna. Jsem rád, že proti Lucii Talmanové jde o jasnou osobnost a není jen mým přívažkem,“ řekl Právu.

Bárta si nemyslí, že by stranu poškodil

Bárta si ani nemyslí, že by svou kandidaturou mohl stranu poškodit. „Volbu předsedy neberu jako něco konfliktního, ale jako volbu určitých manažerských stylů, mezi kterými si véčkaři budou muset vybrat,“ dodal.

Jiného názoru je však šéfka poslaneckého klubu VV Karolína Peake. Podle ní je také otázka, zda je Bártova kandidatura „ideální“ v době, kdy je zavalen negativními kauzami.

„Obávám se, aby skandály spojené s Vítem Bártou nepoškozovaly i stranu, na druhou stranu by se VV neměly úplně od něj distancovat a sama bych nechtěla, aby odcházel z klubu či stahoval svou kandidaturu,“ řekla Právu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám