Hlavní obsah

Exministr Drobil získal od ekologů obě anticeny, Ropáka roku i Zelenou perlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ekologickou anticenu Ropák roku získal za rok 2010 bývalý ministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS). Ten zvítězil i v související anketě Zelená perla o antiekologický výrok. V pátek o tom informoval předseda pořádajícího ekologického sdružení Děti Země Miroslav Patrik.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Exministr životního prostředí Pavel Drobil (ODS)

Článek

Drobilovi se jako vůbec prvnímu člověku podařilo získat obě anticeny najednou. Na Ropáka roku byl nominován celkem za osm počinů, přičemž za nejnebezpečnější ekologové označili snahu snížit vliv a pravomoci ministerstva.

Ekologové místopředsedovi ODS vytýkali i prosazování výstavby nových spaloven či podporu vyloučení účasti veřejnosti ze stavebních řízení pro záměry mající vliv na přírodu a životní prostředí při novelizaci stavebního zákona.

Zelená perla byla exministrovi udělena za výrok: "Unie by měla přehodnotit svůj vztah k jádru. Bez toho, že jadernou energii prohlásíme za čistý, obnovitelný zdroj, nemáme šanci splnit 20procentní cíl podílu těchto zdrojů na výrobě elektrické energie, který si Evropa vytýčila," jež pronesl na zpravodajském serveru iHNed.

I v této kategorii byl Drobil nominován za několik výroků. Dalšími nominovanými byli například prezident Václav Klaus, jeho tajemník Ladislav Jakl či šéf společnosti ČEZ Martin Roman.

Reklama

Výběr článků

Načítám