Hlavní obsah

Véčkaři přesadili odpadlíky a budou tak moci pracovat vsedě

– Praha
Právo, ada, nig

Poslanci Věcí veřejných si vytrucovali přesazení svých odpadlíků. Kdyby jim totiž poslanci nevyhověli a Kristýna Kočí, Stanislav Huml a Jaroslav Škárka dál měli sdílet s nimi společné lavice, pak byli véčkaři odhodláni protestovat tím, že by všichni v lavicích neseděli, ale stáli. Nic takového se nestalo a poslanci nakonec souhlasili s tím, aby se VV zbavili svých bývalých kolegů.

Foto: Petr Horník, Právo

Rebelové VV odsazeni ke zdi: Kristýna Kočí, Jaroslav Škárka a Stanislav Huml. Zcela vpravo předseda poslanců ODS Petr Tluchoř v hovoru s Michalem Babákem (VV).

Článek

K faktickému odsunu tří poslanců, z nichž si verdikt přišel vyslechnout jediný Škárka, dojde již ve středu během polední pauzy. Po změně zasedacího pořádku budou shlížet na sál ze zadních lavic a budou tak sdílet osud všech poslanců, kteří kdy opustili své poslanecké kluby a jejich bývalí kolegové již vedle nich odmítali sedět.

V minulosti to potkalo sociální demokraty Miloše Melčáka či Michala Pohanku, kteří podrželi pravicovou vládu Mirka Topolánka a o tři roky později občanské demokraty Vlastimila Tlustého či Jana Schwippela, kteří svým hlasy naopak Topolánkův kabinet pomohli odstranit.

Foto: Petr Horník, Právo

Rebelové VV: Kristýna Kočí, Jaroslav Škárka a Stanislav Huml.

O veselí se postaral soc. dem. Stanislav Křeček, na kterého vyšla pro toto volební období lavice u zdi. „Zjišťuji, že v posledních řadách jako by seděli lidé, kteří se nějak znelíbili svým kolegům. Já sedím v poslední řadě a jsem v kolektivu velice oblíbený,“ prohlásil za smíchu celé Sněmovny.

„Smutně“ přijal rozhodnutí Sněmovny další véčkař, Petr Skokan. Prý je mu líto, že si bude muset zvykat sedět někde jinde, protože právě do jeho lavice se mají odpadlíci přestěhovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám