Hlavní obsah

V případě personálních her nemá smysl prodlužovat agónii, vzkazují VV Nečasovi

Právo, Marek Přibil
Praha

Místopředseda Věcí veřejných a ministr školství Josef Dobeš řekl v pátek Právu, že pokud bude premiér Petr Nečas (ODS) rozehrávat personální hry, nemá smysl prodlužovat agónii. Reagoval tak na Nečasovo odmítavé stanovisko k působení Michala Moroze na Úřadu vlády. Moroz by tam měl působit jako náměstek Radka Johna, který se stal vicepremiérem pro boj s korupcí.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš (VV)

Článek

„Pan Moroz, pokud vím, nebyl nikdy nominantem Věcí veřejných. Byl náměstkem dříve, než VV přišly na vnitro. Nemá za sebou žádný skandál. Není žádný hmatatelný důvod, proč by neměl spolupracovat s Radkem Johnem. Mám pocit, že se tady hraje hon na čarodějnice,“ řekl Právu Dobeš.

Obává se, že se koalice bude nadále čím dál víc vysilovat vlastními spory na úkor reforem. „Kdyby neustále mělo platit tohle, rozehrávání personálních her, tak opravdu nemá smysl protahovat tuto agónii,“ zdůraznil Dobeš.

Náměstek ministra vnitra Michal Moroz ve čtvrtek večer rezignoval na svou funkci, jak potvrdil Právu. Jeho odchod požadoval kvůli vazbám na bezpečnostní agenturu ABL premiér Petr Nečas. Moroz by měl spolu s předsedou Věcí veřejných Radkem Johnem působit mezi resorty proti korupci. To však premiér odmítá. [celá zpráva]

"Náměstek vicepremiéra Radka Johna by se musel stát zaměstnancem úřadu vlády. Pan Moroz zaměstnancem úřadu vlády není a nikdy se jím nestane," vzkázal premiér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám