Hlavní obsah

Výhled počasí na měsíc slibuje letní teploty a občasné bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházejících 30 dní bude ve znamení příjemných odpoledních teplot, které budou po většinu času šplhat přes 20 stupňů Celsia. Přeháňky se budou objevovat jen ojediněle, přičemž někdy se vyskytnou i bouřky. Novinky o tom informovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Článek

Podle nynějšího výhledu bude období do 20. května teplotně nadprůměrné, zatímco srážek bude ve srovnání s dlouhodobými průměry méně.

Nadcházející velikonoční víkend bude slunečný s odpoledními teplotami kolem 25 stupňů Celsia. Také poslední dubnový týden se můžeme těšit převážně na polojasnou oblohu, přičemž přechodně se mohou objevit přeháňky či bouřky. Odpolední maxima budou i nadále nad hranicí 20 stupňů. Rána budou prozatím chladná a meteorologové očekávají i přízemní mrazíky.

Od 1. do 10. května bude nejčastěji polojasno, přeháňky by se měly objevovat pouze ojediněle. Ranní teploty budou kolísat mezi pěti stupni a nulou, odpolední se dostanou na 16 až 20 stupňů. Přeháňky i bouřky se objeví spíše výjimečně. Postupně bude přibývat oblačnosti, přičemž teploty vystoupají až k 23 stupňům.

V období od 11. do 20. května bude převažovat  oblačná či polojasná obloha, přičemž znovu se mohou vyskytovat přeháňky a bouřky. Ranní teploty se dostanou na 11 až šest stupňů, odpoledne se můžeme těšit na letních 17 až 25 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám