Hlavní obsah

Počasí se na víkend vylepší, teploty příští týden připomenou léto

Novinky, jas

Meteorologové slibují na víkend i příští týden vylepšení nynějšího sychravého a studeného počasí. Podle mluvčího Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petra Dvořáka se budou teploty stále více blížit "letnímu charakteru" a budou dosahovat až 25 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"V sobotu přes den bude jasno až polojasno. Ráno ojediněle mlhy," uvedl Dvořák s tím, že odpoledne bude převažovat proměnlivá oblačnost a ojediněle se objeví i přeháňky, které mohou být v nejvyšších horských polohách sněhové. Odpolední maxima se budou v sobotu pohybovat mezi 10 a14 stupni.

V neděli bude ještě polojasno až oblačno, přičemž zejména na severovýchodě republiky se mohou vyskytovat přeháňky. Teploty v noci poklesnou k nule, přes den se dostanou na 12 až 16 stupňů.

Velikonoční víkend by mohl být letní

A oteplovat se bude po celý následující týden. "V dalších dnech počítáme s jasným nebo skoro jasným počasím a postupným nárůstem denních maximálních teplot vzduchu, které by počátkem příštího týdne vystupovaly k 18 stupňům, postupně však na hodnoty mezi 20 až 25 stupni Celsia," doplnil Dvořák.

Právě hodnot nad 20 stupňů by teploty mohly dosáhnout o následujícím velikonočním volnu. "Víkend 23. 4. a 24. 4 je sice ještě daleko pro spolehlivou předpověď, ale podle současných podkladů se zdá, že bude jasný, slunečný a doslova letní," uzavřel Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám