Hlavní obsah

Nečas by mohl vzít Drobila zpět do vlády. Dobrý apríl, glosují VV

Pavel Drobil, který loni po aféře na Státním fondu životního prostředí (SFŽP) rezignoval na post ministra životního prostředí, by se mohl znovu vrátit do vlády. Naznačil to premiér a Drobilův stranický šéf Petr Nečas (ODS).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Exministr Pavel Drobil (vlevo) a premiér Petr Nečas

Článek

"Bude záležet na výsledcích šetření i na tom, jak Pavel Drobil obhájí své kroky, očistí své jméno před veřejností," řekl Nečas v rozhovoru pro server Aktuálně s tím, že podmínkou je, aby policie případ odložila.

Nečas dodal, že pokud se prokáže Drobilova nevina, neměl by být kvůli kauze údajných manipulací s veřejnými zakázkami dále penalizován.

Jestli jde o apríl, tak se povedl, tvrdí Klasnová

„Když prší, tak lije. Z médií jsem dokonce zaznamenala, že se chystá nějaké trestní oznámení na pana Michálka. V kauze Drobil žádný posun nenastal, nevidím tedy důvod pro jeho návrat do vlády,“ řekla Právu místopředsedkyně VV Karolína Peake.

„Jestli je to apríl, tak to se panu premiérovi povedlo,“ reagovala další místopředsedkyně VV Kateřina Klasnová.

Drobil, který je místopředsedou ODS, se v rámci strany věnuje vnitřním změnám. Na starost má mít například i ustavení stranických odborných komisí. [celá zpráva]

Bývalý šéf SFŽP Libor Michálek, který aféru kolem možné korupce odstartoval, nedávno obdržel půl miliónu korun od nadačního fondu jako ocenění za boj proti korupci. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám