Hlavní obsah

Ředitel uherskohradišťské nemocnice ustoupil, lékaře vezme zpět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherské Hradiště

Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek (ODS) ustoupil a je připraven přijmout všechny lékaře ve výpovědi zpět. Jedinou podmínkou je, že přijdou o příspěvek na penzijní připojištění, který nemocnice vyplácí za věrnost.

Foto: Zdeněk Němec , ČTK

Ředitel nemocnice v Uherském Hradišti Antonín Karásek (ODS)

Článek

Místopředseda lékařského odborového klubu nemocnice Jan Uhýrek se k tomu nechtěl příliš vyjadřovat a návrh chce nejprve projednat s lékaři.

"Osobně s tím problém nemám. Nicméně nemám žádný mandát k tomu, abych teď předjímal, jakým způsobem se k tomu postavíme. Je to nový kompromisní návrh," řekl Českému rozhlasu Uhýrek, který je zároveň členem dozorčí rady. Dozorčí rada nemocnice s návrhem souhlasila.

V souvislosti s akcí Děkujeme, odcházíme podalo v místní nemocnici výpověď 46 lékařů. Karásek je ale po skončení protestů nechtěl vzít zpět a vzkázal jim, že se mohou přihlásit do konkurzu. Pokud by byli přijati, dostali by nástupní plat. Rebelové by tak nejen nedostali ministerstvem slíbené peníze navrch, ale dokonce by přišli o velkou část z dosavadní mzdy.

Karásek svůj postup hájil tím, že odmítnutí lékařů povede k resktrukturalizaci zařízení. Lékaři se ale zlobili, že tak porušil memorandum, které jim mělo zaručit návrat na pracovní místa, pokud zůstala volná.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám