Hlavní obsah

Kalousek požaduje po Vondrovi omluvu

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) po obhajobě Alexandra Vondry (ODS) k podivným smlouvám kolem předsednictví EU zopakoval, že celá věc se začala šetřit na základě zákonného procesu. Nelíbilo se mu totiž, že Vondra mluvil o účelovosti celé kauzy, za což by se měl podle Kalouska Finančnímu analytickému odboru omluvit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí Miroslav Kalousek

Článek

„Neměl jsem v úmyslu do kauzy Promopro vstupovat,“ řekl Právu Kalousek. „Po vyjádření pana ministra Vondry na tiskové konferenci však cítím povinnost bránit poctivou práci svého úřadu a ohradit se proti slovům o účelové diskreditaci a proti návodným prohlášením o časové shodě veřejnosprávní kontroly na Úřadu vlády,“ řekl ministr.

Podle něj upozornil jeho resort na podivné transakce soukromý finanční subjekt kvůli zákonné povinnosti. Finanční analytický útvar se pak věcí podle zákona zabýval, a nakonec předal policii.

„Důrazně se ohrazuji proti tomu, aby byla jeho činnost, objektivita a nezávislost zpochybňována. Pokládal bych za vhodné, kdyby se pan ministr Vondra Finančnímu analytickému útvaru ministerstva financí omluvil,“ vyzval Kalousek, jemuž se zřejmě nelíbila Vondrova hypotéza, že na něj bylo vše připraveno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám