Hlavní obsah

Kdo nepodporuje lékaře, podporuje korupci, postavil se za doktory Kubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident České lékařské komory (ČLK) Milan Kubek v úterý znovu podpořil lékaře, kteří se zapojili do akce Děkujeme, odcházíme. Kubek tvrdí, že lékaři dlouhodobě dotují zdravotnictví, v němž se utápějí miliardy korun na předražených nákupech léků, vybavení a investicích.

Foto: Václav Pergl, Právo

Prezident lékařské komory Milan Kubek

Článek

"Kdo nepodporuje protestující lékaře, podporuje korupci," prezentoval Kubek hlavní motto kampaně, s níž se ČLK postavila za nespokojené lékaře.

Kubek hovořil o korupci a organizovaném zločinu a mafiánech, kteří kvůli nevýhodným smlouvám připravují celý systém o finance, které by mohly jít na platy zdravotníků.

Kubek poukázal například na neustále rostoucí výdaje za léky. Ty rostou rychleji než celkové výdaje resortu. Zmínil rovněž značné rozdíly v tom, kolik jednotlivé pojišťovny vydají ročně za každého ze svých pacientů. Ušetřit by se dalo i na investičních akcích či na službách, které pro nemocnice zajišťují další subjekty.

"Postoj vlády  bude prubířským kamenem v boji proti  korupci," dodal Kubek s tím, že korupci je nutno hledat jinde než v ordinacích lékařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám