Hlavní obsah

Pospíšil pozdě v noci jmenoval nové náměstky nejvyššího žalobce

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS) přistoupil na návrhy nového nejvyššího žalobce Pavla Zemana a ve čtvrtek pozdě v noci odvolal všechny tři dosavadní náměstky na Nejvyšším státním zastupitelství (NSZ). Zároveň jmenoval dva nové. Právu to řekl sám Zeman.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil (ODS)

Článek

„Mohu potvrdit, že pan ministr vyhověl mým návrhům. Právě držím v rukou jím podepsané jmenování mých nových dvou náměstků - Igora Stříže a Stanislava Mečla. Jejich jmenování je účinné od pátku,“ uvedl ve čtvrtek pozdě v noci Zeman.

Ten už ve čtvrtek odpoledne v rozhovoru pro Právo, jehož celé znění vyjde v sobotním vydání, sdělil, že hodlá Pospíšilovi navrhnout výměnu náměstků na NSZ a navrhnout nové. Pozdě večer pak z Brna zamířil do Prahy, kde se s ministrem na všem bez problémů domluvili.

Na NSZ tak končí náměstci Zdeněk Koudelka, Olga Šebková a Karel Černovský. [celá zpráva]

Místo těchto tří bude mít Zeman nově už jen dva náměstky. Stříž přichází z Vrchního státního zastupitelství v Olomouci, Mečl je žalobcem na NSZ. Tam původně pracoval na odboru závažné hospodářské a finanční kriminality, nyní je pověřen vedením Zemanova sekretariátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám