Hlavní obsah

Paroubek ukončil vydávání časopisu Trend

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozhodl ukončit vydávání časopisu Trend. Informoval o tom v prosincovém vydání tohoto periodika, které vzniklo v závěru roku 1993. ČSSD přitom v rozpočtu na letošek počítala s tím, že na předplatné Trendu poskytne 100 tisíc korun. Strana nyní plánuje věnovat peníze na provoz Masarykovy demokratické akademie.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jiří Paroubek

Článek

„Nebylo snadné udržet po celých osmnáct let vydávání Trendu. Žijeme v tržní ekonomice a vše stojí peníze. A dnes už dost peněz. Alespoň určitá finanční podpora ČSSD přišla až v posledních šesti či sedmi letech. Ta však kryla jen část nákladů,“ napsal Paroubek v úvodníku posledního Trendu.

„V prvních letech vždy, když chyběly Trendu peníze, tak jsem sáhnul do kapsy. Měl jsem ostatně firmu a peníze jsem vydělával. Později to nebylo třeba,“ doplnil. Expředseda zároveň vyslovil přesvědčení, že čtenáři zanikajícího časopisu budou jako zdroj informací využívat internetový web Vaše věc. Za ním stojí také Paroubek.

Stejně jako Trend totiž tento web provozuje Společnost Williho Brandta a Bruna Kreiského. Jde o občanské sdružení, jehož zakladatelem je právě bývalý předseda ČSSD. Paroubek přitom v úvodníku posledního čísla časopisu nevyloučil, že jednou za čtvrt roku bude titul Trendu využit ke zveřejnění nejúspěšnějších článků z internetového portálu.

Sobotka: je to škoda

Soc. dem. pro letošek vyhradila na předplatné Trendu 100 tisíc korun. Vzhledem k ukončení vydávání plánuje peníze přesměrovat jinam. „Předpokládám, že bychom těmito prostředky posílili dotaci pro Masarykovu demokratickou akademii,“ řekl ve čtvrtek Právu úřadující šéf ČSSD Bohuslav Sobotka.

Paroubkovo rozhodnutí ukončit vydávání Trendu současný lídr největší opoziční strany lituje. „Myslím si, že je to škoda,“ míní Sobotka, podle kterého časopis představoval platformu pro levicové a levostředové názory.

Reklama

Výběr článků

Načítám