Hlavní obsah

Jančík: za mým obviněním je Johnův tlak na ODS

– Praha

Bývalý starosta Prahy 5 Milan Jančík (ODS) tvrdí, že veškerá obvinění vůči jeho osobě jsou lichá a jakoukoliv vinu odmítá. Podle policie měl postoupit firmě pohledávky přesahující 63 miliónů korun bez nutného souhlasu zastupitelstva.

Článek

Jančík (ODS) spojuje své obvinění s tím, že vláda projednává protikorupční strategii. Může být formou nátlaku Věcí veřejných na členy vlády za ODS, řekl ve středu novinářům.

Protikorupční policie v úterý oznámila, že Jančíka obvinila ze zneužití pravomoci úřední osoby kvůli postoupení pohledávek za nájemné Agentuře Praha 5.

Bývalý starosta spojuje obvinění se snahou ministra vnitra Radka Johna (VV) prosadit schválení protikorupční strategie. "Obvinění člena ODS, i když se v dané době politikou nijak nezabývám, je pravděpodobně panem Johnem, mimochodem zastupitelem na Praze 5, považováno za určitou formu nátlaku na členy vlády za ODS," uvedl Jančík.

Zastupitelstvo o všem vědělo, tvrdí exstarosta

Policie klade Jančíkovi za vinu, že s Agenturou Praha 5 neoprávněně uzavřel smlouvu o postoupení pohledávek za víc než 63 miliónů korun. Jančík považuje obvinění za absurdní a podal proti němu stížnost. [celá zpráva]

Jančík tvrdí, že k postoupení pohledávek za nájemné v bytech podle zákona o hlavním městě nepotřeboval souhlas zastupitelstva, protože výše jednotlivých pohledávek údajně nepřevyšovala 100 000 korun. Přesto podle něj zastupitelé o všech krocích věděli. Převzetí pohledávek za nebytové prostory, které podle Jančíka mohou být vyšší než 100 000 korun, bylo údajně zastupitelstvem schváleno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám