Hlavní obsah

Bárta rozdával na nádraží dárky, Svoboda pod orlojem naléval polévku

Praha
Aktualizováno

Ministr dopravy Vít Bárta (VV) na Štědrý den vyrazil mezi zaměstnance Českých drah na pražském hlavním nádraží. Jako vánoční dárky rozdával cukrovinky a doutníky. Již tradičně na Staroměstském náměstí špičky radnice nalévaly rybí polévku. Primátora Pavla Béma letos nahradil Bohuslav Svoboda (ODS).

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Ministr Bárta na Hlavním nádraží v Praze. Foceno mobilním telefonem.

Článek

Vít Bárta (VV) dorazil na Hlavní nádraží v půl desáté ráno. S dárky navštívil dopravní kancelář, která je mozkem nádraží. Ministr se například zajímal o zpoždění vlaků a debatoval se zaměstnanci. Přiznal přitom, že je v centrále nádraží poprvé.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Vít Bárta (VV) v dopravní kanceláři. Foceno mobilním telefonem.

Seznámil se poté i s vlakovým grafikonem, vyslechl výklad, jak mu porozumět. Nechyběla také návštěva "velení" vlakových čet, ministr navíc obdaroval pokladní v nové opravené hale Hlavního nádraží.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Bárta rozdával na Hlavním nádražím dárky zaměstnancům. Foceno mobilním telefonem.

V této souvislosti ocenil provedenou rekonstrukci. Zajímal se i o osud secesní budovy, která teprve na opravu čeká.

Foto: Jiří Ovčáček, Právo

Ministr Bárta v pokladně hlavního nádraží. Foceno mobilním telefonem.

Bárta novinářům prozradil, že nadělování dárků na Štědrý den zaměstnancům je pro něj tradicí, ve které bude pokračovat.

Rybí polévka na Staroměstském náměstí

Jako každý rok se funkce číšníků na Staroměstském náměstí zhostily špičky pražské radnice. V listopadu zvolený pražský primátor Bohuslav Svoboda spolu se svými náměstky Karlem Březinou (ČSSD) a Ivanem Kabickým (ODS) nalévali rybí polévku.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Svoboda s Karlem Březinou (v pozadí) rozlévají rybí polévku na Staroměstském náměstí.

Na Staroměstském náměstí mají rozlít 2000 porcí, později na Václavském další tisícovku. Před jejich stánkem pod staroměstským orlojem se utvořila dlouhá fronta. "Fronta mě neděsí, fronta mi dělá radost, znamená to, že lidi mají zájem," řekl novinářům primátor, pro kterého bylo letošní nalévání rybí polévky premiérou.

Rybí plévka a Štědrý den podle něj patří k sobě. "V naší rodině bylo zvykem, že se polévka vařila a muži směli potom obírat hlavy," vzpomínal. Vůni rybí polévky si spojuje s dětstvím a mládím.

Foto: Petr Horník, Právo

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda za pultem stánku s rybí polévkou

Kuchaři uvařili pro Pražany a návštěvníky hlavního města polévku podle staročeské receptury. Byl to silný vývar z rybích hlav, masa a zeleniny, zahuštěný mlíčím a jikrami. Chuti jí dodávala máslová zásmažka a křupavé krutony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám