Hlavní obsah

TOP 09 nabízí ČSSD v Praze pět radních a programové ústupky

Právo, Novinky, dan, jim
Praha

Pražská organizace TOP 09 zahájila jednání s ČSSD a předložila sociálním demokratům avizovanou "velkorysou nabídku" koaliční spolupráce. Kandidát na primátora hlavního města za TOP 09 Zdeněk Tůma uvedl, že stejně jako občanským demokratům, nabízejí i soc. dem. pět křesel v radě, byť jejich zastoupení v zastupitelstvu je mnohem nižší.

Foto: Petr Horník, Právo

Zdeněk Tůma (TOP 09)

Článek

Nabídka je prý rozdílná i v tom, že vychází vstříc programu ČSSD. Tůma k prvnímu jednání dodal, že o programu se zatím nebavili.

Ze své původní nabídky na koalici s ČSSD slevila údajně i ODS. Minulý týden jí nabídla místa čtyř radních. ODS jako svůj první krok k dohodě na velké koalici poslala ČSSD papír s jejich kompletním volebním programem.

Podle zástupců soc. dem. si občanští demokraté zatím o žádné připomínky od svých potenciálních koaličních partnerů neřekli.

Přesto tiskem kolují zvěsti, že dohoda o velké koalici v Praze už je v rámci zákulisních jednání dohodnuta. Napomohlo tomu odvolání z týmu pro jednání ČSSD s ODS nejhlasitějšího odpůrce velké koalice Jiřího Dienstbiera ml., který soc. dem. ve volbách vedl, a také verdikt městského soudu, který zamítl stížnost na průběh voleb.

Při nových volbách totiž hrozilo, že by voliči politikům snahy o nepopulární velkou koalici spočítali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám