Hlavní obsah

Nejoblíbenějším hejtmanem je Zimola, Rath s Bémem znovu propadli

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejpopulárnějším hejtmanem je podle občanů zástupce Jihočeského kraje Jiří Zimola (ČSSD) následovaný stranickým kolegou z Pardubicka Radko Martínkem. Na třetím místě se v průzkumu společnosti Sanep umístila nyní již bývalá hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová (také ČSSD). Na chvostu žebříčku se krčí pražský primátor Pavel Bém (ODS) a středočeský hejtman David Rath (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Krajští hejtmani na zasedání Asociace krajů

Článek

Zimola je oblíben u 60 procent Jihočechů. Martínka a Emmerovou kladně hodnotilo 53,6, respektive 52,2 procenta občanů jejich kraje. "Emmerová po své téměř dvouleté působnosti v čele krajského úřadu v září odstoupila z hejtmanského postu a plzeňským hejtmanem byl jmenován Milan Chovanec," připomněl průzkum.

Nadpoloviční podporu má u občanů svého kraje ještě zlínský hejtman Stanislav Mišák (51,8 procenta).

Jihomoravský hejtman  a poslanec ČSSD Michal Hašek, který žebříčku vévodil s 64procentní podporou loni v listopadu, nyní klesl na páté místo. Sympatie mu vyjádřilo 47,1 procenta lidí.

Foto: Sanep, Novinky

Poslední místo v zářijovém průzkumu obsadil Rath, jemuž vyjádřilo podporu 20,2 procenta obyvatel Středočeského kraje. Jen těsně jej předstihl pražský primátor Bém, s nímž vyjádřilo spokojenost 20,8 procenta obyvatel hlavního města.

Oba představitelé si vyměnili posty, které obsadili v průzkumu z května letošního roku. Tehdy žebříček uzavíral Bém a Rath figuroval na předposledním místě.

"Reprezentativní respondentní vzorek v rámci jednotlivých 13 krajů činí v průměru cca 2 180 dotázaných a v Praze 4 961 dotázaných," uvedla společnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám