Hlavní obsah

Filip podal další trestní oznámení na šéfa NKÚ Dohnala

Právo, Naďa Adamičková, Marie Königová
Praha

Prezident Nejvyššího kontrolního (NKÚ) úřadu František Dohnal čelí už třetímu trestnímu oznámení. Podal ho šéf kontrolního výboru Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM).

Foto: Petr Horník, Právo

Šéf NKÚ František Dohnal

Článek

„Zpracovávat ho budu osobně já. Byly zahájeny úkony,“ potvrdila Právu šéfka státního zastupitelství pro Prahu 7 Jiřina Fronková. To, jakého činu se týká, chce Fronková zveřejnit až v druhé polovině října. Filip jen uvedl, že jde o rozšíření nad rámec toho, co se již šetří.

Dohnal byl za kauzu údajného užívání luxusních bytů za státní peníze obžalován. Podle mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánky Zenklové je v běhu druhé trestní oznámení týkající se Dohnalova odmítnutí vydat poslanecké kontrole dokumenty k hospodaření NKÚ.

Podle průzkumu STEM ze září důvěřuje NKÚ 51 procent lidí, nevěří 49 procent. Úřad se tak dostal na chvost ve srovnání s dalšími kontrolními institucemi. České obchodní inspekci věří 69 procent a ombudsmanovi 78 procent lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Dohnal nehodlá odejít z čela NKÚ

František Dohnal chce zůstat v čele Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) i přes rozhodnutí státního zastupitelství pro Prahu 7, které ho poslalo k soudu. Viní ho...

Výběr článků

Načítám