Hlavní obsah

Skauti vybubnovali rekord na lidská těla při sbírce na Etiopii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový český rekord v bubnování na lidská těla se podařil v pondělí vytvořit účastníkům akce na pomoc Africe. V ulicích 50 měst Česka v pondělí začal osmý ročník sbírky Postavme školu v Africe. Společnost Člověk v tísni a Junák chtějí letos vybrat peníze na postavení alespoň tří škol pro etiopské děti.

Článek

Akce potrvá do 10. října a organizátoři slibují v rámci sbírky například koncerty či výstavy. Do akce se zapojilo na 80 skautských oddílů

Loni se skautům podařilo vybrat 3,6 miliónu korun. "Byly za to postaveny tři školy, jedna z toho svépomocí," řekl Jan Žáček z organizace Junák. Od roku 2003 se díky sbírkám už podařilo postavit 11 škol, do kterých chodí 2700 dětí. Vybudování jedné školy vyjde podle Žáčka na zhruba milión korun.

V Praze na náměstí Míru dnes například mohli zájemci ochutnat etiopská jídla a kávu z této africké země. Do české knihy rekordů se podařilo také zapsat nový rekord v počtu lidí současně bubnujících na lidská těla. Na náměstí jich bubnovalo najednou 106. Vysoká škola ekonomie a managementu navíc přislíbila za každého zúčastněného přispět do sbírky částkou 200 korun.

Etiopie patří k nejchudším a nejzaostalejším státům planety s obrovskou mírou negramotnosti. Do školy tam nechodí většina dětí - mimo jiné proto, že pomáhají živit početnou rodinu. Mnohé děti zase do školy musí docházet až deset kilometrů. Jedna třída pojme 50 žáků. Učí se na směny - jedna skupina dopoledne, druhá odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám