Hlavní obsah

Čtenáři Novinek pomáhají při likvidaci následků povodní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada příspěvků nové rubriky Vaše zprávy z regionů dokládá, že se čtenáři Novinek svou publikační činností snaží pomoci místům, která dosud bojují s následky povodní.

Článek

Svědčí o tom mj. příspěvky našich čtenářů-zpravodajů z Hejnic na severu Čech a z jihomoravského Mikulova. Zatímco Petr Illek napsal o chystaném koncertu ve městě ležícím v Chráněné krajinné oblasti Jizerské hory a známém zejména díky bazilice Navštívení Panny Marie, Dana Smrčková upozornila na veřejnou sbírku pořádanou městem ležícím mezi Brnem a Vídní. čtěte zde

Hejnický koncert, na němž svou účast mj. přislíbili Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Jiří Schmitzer, Medvěd 009, Maxim Turbulenc, Emma a další, se uskuteční 1. října. Cílem je získat prostředky, z nichž by bylo možné obnovit zdejší dětské hřiště. Povodeň ho naprosto zničila.

V Mikulově se rozhodli pro veřejnou sbírku. "Sbírku iniciovali samotní občané, kteří se obraceli na vedení města s žádostí o její uspořádání," informoval Rostislav Koštial, mikulovský starosta. Sbírka potrvá do konce září. Finanční příspěvky lze vkládat do pokladničky umístěné v přízemí na podatelně Městského úřadu v Mikulově, nebo zaslat na zvláštní účet města 6015-1721651/0100. čtěte zde

Reklama

Výběr článků

Načítám