Hlavní obsah

První otevření Lumbeho zahrady Pražského hradu vzali lidé útokem

Praha

Zájem veřejnosti o Lumbeho zahradu na Pražském hradě v sobotu překročil očekávání. Do těchto míst, jež Hrad zpřístupnil vůbec poprvé v historii, se od 10 do 15 hodin přišly podívat tisíce lidí. Stejnou šanci má veřejnost ještě v neděli.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lumbeho zahrada

Článek

"Zájem byl obrovský. Přišlo přes osm tisíc lidí," řekl Právu po skončení sobotních prohlídek David Šebek z tiskového odboru Hradu. Podle něj to pro organizátory znamená, že se tato jindy nepřístupná místa budou snažit otevřít pro veřejnost v dalším vhodném termínu znovu.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lidé si prohlížejí Lumbeho zahradu

Lidé se v sobotu mohli v rámci návštěvy setkat i s první dámou Livií Klausovou, podle Šebka první návštěvníky osobně přivítala a provedla.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Manželka prezidenta Livia Klausová přivítala v sobotu první návštěvníky.

Takzvané produkční zahrady slouží jako zázemí hradních zahradníků. Návštěvníci v nich najdou více než 70 druhů rostlin, včetně vzácných orchidejí. K vidění byly moderní skleníky se stovkami gerber, orchidejí či vavřínů, které se používají k výzdobě hradních interiérů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Lumbeho zahrada

Lidé si prohlédli také historický včelín, který nechal postavit první československý prezident Tomáš Garigue Masaryk, a hasičskou vodní nádrž

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám