Hlavní obsah

Bříza představil svůj expertní tým pro ODS: Růžička, Lener a Ivan Hašek

Právo, Novinky, hyp, alt
Praha
Aktualizováno

Další známá tvář v dresu pražské ODS, bývalý hokejový brankář a nyní manažer hokejové Sparty Petr Bříza kandidující v Praze 4, ve středu představil novinářům svůj volební tým a také program, kterým chce přilákat straně další voliče. V týmu sází na poměrně těžký kalibr. Mezi jeho nejznámější členy patří předseda fotbalového svazu Ivan Hašek.

Foto: Hynek Paštěka, Právo

Bývalý brankář Petr Bříza kandidující za ODS představil svůj expertní tým.

Článek

V týmu má i trenéra a manažera hokejové Slavie Vladimíra Růžičku nebo šéftrenéra Českého svazu ledního hokeje Slavomíra Lenera.

„Sparta a Slavia jsou dva velcí rivalové, ale mě stejně jako Vláďovi Růžičkovi leží na srdci osud pražského sportu, a proto jsme mohli vytvořit jeden tým,“ poznamenal Bříza. Hašek ani Růžička se však z pracovních důvodů představování týmu nezúčastnili.

Břízův program slibuje Pražanům více sportovišť pro předškolní i školní mládež, sportovní soutěže mezi školami a podporu sportovním gymnáziím. Do podpory sportu by se měly zapojit známé tváře z řad sportovců. Mělo by přibýt také víc cyklostezek, prostorů pro inline bruslení, skate a bikeparků. Počítá i s dostavbou plaveckého areálu Šutka. Grantové programy budou podporovat také projekty zaměřené na sportování seniorů.

„Příští rok a potom každé dva roky svoláme Pražský sportovní summit, kam pozveme zástupce škol, klubů a svazů, kde bychom chtěli zmapovat a vyřešit veškeré potřeby v oblasti sportu,“ dodal Bříza.

Kandidát na primátora není

Tým v týdnu představil i další kandidát ODS zpěvák a hudebník Jan Kalousek. Ten se hodlá zaměřit na oblast kultury, cestovního ruchu a památkové péče. Jako poradce přibral například odborníka na cestovní ruch Tomia Okamuru nebo režiséra, herce a senátora Tomáše Töpfera.

ODS sice představuje známé tváře a program, zatím ale neřekla, kdo v případě vítězství stane v čele města. Ostatní strany už mají ve jméně potenciálního primátora jasno. ODS chce jméno zveřejnit 28. září, tedy dva týdny před volbami. Předseda strany Petr Nečas se už v týdnu nechal slyšet, že by to mělo být dříve.

Konkurenční TOP 09, VV i ČSSD už kandidáty mají a začaly s nimi předvolební kampaň. Praha je polepená fotografiemi Zdeňka Tůmy (TOP 09), Markéty Reedové (VV) a Jiřího Dienstbiera (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám