Hlavní obsah

Blechová potvrdila odchod z Lidového domu

Právo, jov

Tisková mluvčí ČSSD Kateřina Blechová v pátek oficiálně oznámila, že se závěrem srpna končí ve funkci a odchází ze služeb Lidového domu. Místo ní bude za stranu komunikovat současný šéf PR sekce soc. dem. Martin Ayrer.

Foto: René Volfík, ČTK

Kateřina Blechová

Článek

„Je to moje osobní rozhodnutí, které jsem učinila už před sněmovními volbami,“ oznámila Blechová na závěr tiskové konference v pražském sídle ČSSD. Realizaci rozhodnutí Blechová podle svých slov odložila proto, že jako profesionálka nechtěla odcházet v hektické předvolební době. Doplnila, že po odchodu z ČSSD nehodlá působit v politické sféře.

Na úniku z Lidového domu je také šéf tiskového oddělení Ondřej Macura. Ten to ale zatím narozdíl od Blechové oficiálně nepotvrdil. Odejít by měl podle informací Práva po říjnových senátních a komunálních volbách.

Po odchodu Blechové už strana podle úřadujícího předsedy Bohuslava Sobotky nebude nového mluvčího hledat, funkci převezme Ayrer. „Myslím, že to takto zůstane,“ sdělil v pátek Sobotka Právu. Kromě Ayrera zůstává v mediálním týmu ČSSD ještě pracovník tiskového oddělení Tomáš Sazima. Po faktickém debaklu ČSSD v květnových volbách tým opustil Ayrerův předchůdce Petr Dimun.

Reklama

Výběr článků

Načítám