Hlavní obsah

Hašek ve výzvě k zastavení války v ČSSD namířil na Ratha

Právo, Jiří Ovčáček

Šéf Asociace krajů ČR a kandidát na předsedu ČSSD Michal Hašek vyzval k zastavení napadání stranických kolegů v médiích. Obraz ČSSD je podle něj poškozován "prezentací osobních zájmů některých jednotlivců". Vzhledem k tomu, že je Hašek v poslední době pod slovní palbou vedenou středočeským hejtmanem Davidem Rathem, je patrné, komu byla slova adresována.

Foto: Ondřej Lazar Krynek (koláž), Novinky

Článek

Podle Haška by ČSSD v situaci, kdy vládne pravice, měla být přirozeným lídrem v hájení zájmů lidí a představovat vlastní alternativy řešení klíčových problémů ČR.

„Místo toho je náš mediální obraz poškozován prezentací osobních zájmů některých jednotlivců. Pro mě osobně, a jak vím, i pro drtivou většinu členů sociální demokracie, je další pokračování současné negativní medializace nepřijatelné,“ napsal ve čtvrtek v tiskovém prohlášení Hašek.

„Vnitrostranické diskuse patří na vnitrostranickou půdu a napadání stranických kolegů v médiích je nepřijatelné, zvláště necelé dva měsíce před dalšími volbami,“ doplnil hejtman. ČSSD přitom vyzval k jednotě: „Vyzývám ČSSD, aby se vrátila k jednotě a prezentovala sama sebe takovou, jaká je: sebevědomou a silnou stranu schopnou řešit problémy země“.

Právě hádanice mezi špičkami ČSSD by měly být podle informací Práva předmětem pátečního jednání stranického grémia v Lidovém domě. Řešit je chce úřadující šéf soc. dem. Bohuslav Sobotka, který se vrátil z dovolené.

Hašek k tomu řekl Právu, že ho Sobotka zatím nekontaktoval. Pokud ale skutečně bude úřadující šéf strany hádky řešit, Hašek míní, že navazuje právě na jeho výzvu k jednotě ČSSD. „Jsem rád, že máme se Slávkem Sobotkou stejný názor na nutnost řešit výstupy Davida Ratha,“ dodal Hašek. Pikantní přitom je, že Sobotka, který má v plánu spory utišit, se těší právě Rathově podpoře.

Reklama

Výběr článků

Načítám