Hlavní obsah

Paroubek útočí na bývalého spojence, mediálního magnáta Soukupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je to lež, hřímá na Facebooku bývalý předseda ČSSD Jiří Paroubek na adresu tvrzení, že jím protlačovaná Kateřina Brožová pobírala vysoké honoráře za podporu a vystoupení v oranžové volební kampani. Údajně se celková částka vyšplhala až k jednomu miliónu korun. A Paroubek ví, kdo je v pozadí této zprávy: majitel mediální agentury Médea Jaromír Soukup, jeho někdejší spojenec.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek

Článek

S informacemi o Brožové, která měla za jedno vystoupení dostat od ČSSD 70 000 Kč, přišel Blesk a přímo bývalá mluvčí ČSSD Květa Kočová, které podle Paroubka zařídil v bulvárním deníku „flek“ právě Soukup.

„Má vytvořit zdání, že má nějaké důvěrné informace z prostředí vedení ČSSD. Žádné nemá. Podepisuje jen články, které prefabrikuje Soukupova Médea. Pánové Tvrdík a Havlíček se v záležitosti údajně přehnaných honorářů pro K. Brožovou vyjádřili za ČSSD jasně. Je to lež!“ píše Paroubek s tím, že o tom nepochybuje.

Je mi líto, že paranoia pana Paroubka dospěla až do takové fáze. Vždy jsme měli korektní vztahy, o to víc mě jeho nařčení mrzí.
Květa Kočová, bývalá mluvčí ČSSD

Zároveň Soukupa varuje, že jeho žena ve své připravované knize věnuje mediálnímu magnátovi zvláštní kapitolu. „Souhlasím s mou ženou, veřejnost se musí dozvědět o praktikách tohoto pána,“ uzavírá Paroubek.

Soukup přitom v předvolební kampani s ČSSD spolupracoval a spojovacím článkem byla bývalá poslankyně za Stranu zelených Olga Zubová, která pomohla sesadit vládu Mirka Topolánka a která měla později navíc místo na kandidátce ČSSD. Soukup tuto političku sponzoroval.

Kočová Paroubkovo nařčení odmítá

Kočová ostře odmítla Paroubkovo obvinění, že v Blesku pracuje pro Soukupa. "Je mi líto, že paranoia pana Paroubka dospěla až do takové fáze. Vždy jsme měli korektní vztahy, o to víc mě jeho nařčení mrzí. Pracovala jsem jako novinářka osm let, takováto nařčení jednoznačně odmítám, Jsou na pokraji toho, abych zvážila právní kroky za pomluvu," sdělila v pátek Právu Kočová.

Upozornila v této souvislosti, že redaktorkou deníku Blesk se stala na základě transparentního výběrového řízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám