Hlavní obsah

Konec prázdnin přinese ochlazení a déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Začátek září bude podle dlouhodobé předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) spíše chladnější a deštivý. Nadprůměrné teploty by naopak měly panovat v poslední srpnové dekádě.

Článek

Celkově by mělo být příštích 30 dnů spíše teplotně průměrných, zatímco srážek může být o něco více než je obvyklé.

Nejlepší počasí slibují meteorologové na poslední srpnovou dekádu, která by měla být nadprůměrně teplá, zatímco množství srážek bude tradiční. Teploty kolem třicítky si Česko naposledy užije o tomto víkendu. [celá zpráva]

Počátkem září by se mělo ochladit s průměrnými teplotami kolem 23 stupňů a znovu přibudou i srážky. Druhá zářijová dekáda bude dle prognózy průměrná, a to jak co do teplot, tak do množství srážek.

Výhled počasí od 21. srpna do 20. září
21. srpna - 31. srpna
Zpočátku skoro jasno až polojasno, postupně oblačno, přechodně až zataženo s přeháňkami nebo deštěm, místy, v závěru dekády jen ojediněle i s bouřkami. Nejnižší noční teploty 18 až 12 stupňů Celsia v druhé polovině dekády 13 až 7 stupňů. Nejvyšší denní teploty zpočátku 26 až 31 stupňů postupně od 17 do 23 stupňů.
1. září - 10. září
Oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, v druhé polovině dekády srážky četnější. Nejnižší noční teploty 13 až 7 stupňů Celsia, v druhé polovině dekády 11 až 5 stupňů, nejvyšší denní teploty zpočátku 17 až 23 stupňů, postupně jen 12 až 18 stupňů.
11. září - 20. září
Polojasno, přechodně oblačno, místy s přeháňkami. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 11 až 5 stupňů Celsia, nejvyšší denní teploty 17 až 23 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám