Hlavní obsah

Mediální tým ČSSD se rozprchává, mluvčí Blechová odchází

• Aktualizováno
Právo, Jiří Ovčáček

Mediální tým Lidového domu bude brzy doslova v troskách. Podle důvěryhodných informací Práva se chystají odejít mluvčí ČSSD Kateřina Blechová a vedoucí tiskového oddělení Ondřej Macura.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Kateřina Blechová na jedné z tiskových konferencí ČSSD po boku někdejšího předsedy strany Jiřího Paroubka

Článek

Macura zatím nechtěl oficiálně o odchodu z Lidového domu hovořit. „Je to zatím hodně předběžná informace. Nemůžu to ani potvrdit ani vyloučit,“ řekl Macura ve středu Právu.

Blechová nechtěla informace o svém odchodu komentovat. "Veškeré vnitřní záležitosti řeším zásadně a vždy s úřadujícím předsedou ČSSD Sobotkou," sdělila Právu. Podle důvěryhodného zdroje ale oba odchází na vlastní žádost.

Odchod Blechové s Macurou z Lidového domu znamená, že v mediálním týmu ČSSD tak zůstane pouze jeho šéf Martin Ayrer a pracovník tiskového oddělení Tomáš Sazima. Květa Kočová, předchůdkyně Blechové ve funkci mluvčí ČSSD, pro změnu nastoupila jako redaktorka do deníku Blesk.

Po faktickém debaklu ČSSD v květnových volbách opustil mediální tým strany v Lidovém domě i jeho šéf Petr Dimun. Naposledy o sobě dal vědět v neděli, kdy doprovodil bývalého předsedu strany Jiřího Paroubka do Otázek Václava Moravce na ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám