Hlavní obsah

Pražské služby si najaly za stamilióny Kočkovu firmu

– Praha

Společnost Pražské služby, která nedávno vyhrála téměř devítimiliardový tendr na osmiletou údržbu ulic metropole, si za stamilióny najala jako subdodavatele firmu Prostor vlastněnou Janem Kočkou, synem dlouholetého pořadatele Matějské pouti. Uvedl to server Týden.cz.

Článek

Jan Kočka nejprve poznamenal, že Prostor pro Pražské služby zajišťuje jen část služeb v hodnotě zhruba 50 miliónů ročně, později se ale o smluvních závazcích odmítl bavit,  "Podle našich právníků je ve smlouvě klauzule o mlčenlivosti. Nelíbí se mi ale, že mě zatahujete do nějakých podobných úvah. Za sebe mohu říct, že jsme jen rádi, že můžeme Praze pomoct," cituje ho server.

Doložkami mlčenlivosti argumentují podle Týdne.cz i Pražské služby. "Po konzultaci s naším generálním ředitelem nebudeme prezentovat žádné informace z oblasti dodavatelsko-odběratelských vztahů naší společnosti, protože bychom porušili ujednání obchodních smluv o nesdělování informací třetím stranám pod nemalou sankcí," napsal Týdnu.cz obchodní ředitel firmy Tomáš Kolinger v SMS.

Většinovým vlastníkem společnosti Pražské služby je hlavní město Praha. Peníze na úklid města jdou z městské kasy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám