Hlavní obsah

Zábavu motorkářů v Brně překazil déšť

Právo, Miroslav Homola
Brno

Silná noční bouřka z pátku na sobotu překazila zábavu několika tisíc příznivců motoristického sportu, kteří obývají kempy v okolí tratě v Brně. V sobotu a v neděli se zde jede jeden ze závodů seriálu mistrovství světa motocyklů.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policisté kontrolují přijíždějící motorkáře.

Článek

„Liják zchladil některé alkoholem rozparáděné hlavy možná právě včas i díky počasí jsme zřejmě nemuseli řešit žádné závažnější přestupky či jiné protiprávní činy. Na druhé straně nám však, stejně jako pořadatelům závodů liják způsobil hodně starostí,“ sdělil Novinkám policista Bohumil Malášek.

Změnit se musely především parkovací plochy. Připravená tradiční místa přímo u areálu závodiště se kvůli podmáčení půdy nedala použít a tak se musela zvolit tzv. mokrá varianta. Znamená to, že hlavní parkovací plochu nyní tvoří těleso staré dálnice. Parkovat  je rovněž možné ještě pod hájenkou v Ostrovačicích či na poli v Žebětíně.

Kvůli větší vzdálenosti od tratě svážejí nyní z těchto parkovišť návštěvníky autobusy. I nadále platí budou zájemce k automotodromu vozit autobusy MHD bezplatně. Jde o linky 400 z Mendlova náměstí v Brně a také linku X, která pendluje k prostoru startu ze Žebětína.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Příznivce motocyklů staví v kempu stan.

Přísná policejní opatření zřejmě způsobila že z pátku na sobotu bylo zadrženo pouze deset řidičů, kteří před jízdou požili alkohol. Nejvíce to bylo 2,24 promile.  Policisté rovněž zadrželi podezřelého muže s dodávkou sportovních čepic, které jsou zřejmě falzifikáty ochranné značky.

Policie pokračuje s nepřetržitými kontrolami na výpadovkách v okolí Brna, a to především dodávkových vozů a nákladních aut s uzavřenou korbou, rovněž ale všech motorkářů kvůli maximálnímu zamezení krádeže motocyklů.  V kempech bylo dohadem v sobotu odpoledne asi 7000 návštěvníků a je dost možné, že počasí ovlivní i očekávanou dvou set tisícovou návštěvu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám