Hlavní obsah

Senátor Balín skončil v KSČM, kandiduje za jinou stranu

Právo, jov

Senátor Vlastimil Balín ukončil členství v KSČM. Oznámil to v dopise šéfovi mosteckých komunistů Václavu Cháberovi. Balín se dostal do křížku se svými spolustraníky kvůli tomu, že obhajuje senátorské křeslo v podzimních volbách v dresu jiného politického subjektu - hnutí Občané městu, město občanům.

Foto: Archiv, Právo

Senátor Vlastimil Balín

Článek

„Vážený soudruhu předsedo, oznamuji ti, že ke dni 7. srpna 2010 jsem nucen na základě tlaku na mou osobu i rodinu a s ohledem na mou kandidaturu do komunálních i senátních voleb za politické hnutí „Občané městu, město občanům“ (OMMO) ukončit své členství v KSČM,“ uvedl Balín v dopise Cháberovi, který má Právo k dispozici.

V Balínově případě se hovořilo kvůli kandidatuře za OMMO o vyloučení z KSČM nebo o automatickém zrušení členství. Senátor původně zvažoval, že oznámí přerušení členství. To ale stanovy KSČM neumožňují. Nakonec se proto rozhodl, že sám ze strany vystoupí, aby „schizofrenní situaci vedení ÚV KSČM a OV KSČM v Mostě ukončil“, jak uvedl v dopise.

Za stejné hnutí jako Balín kandiduje do Senátu, a to na Ústecku, také starosta Telnice Jaroslav Doubrava. Už v krajských volbách v roce 2008 kandidoval za hnutí Severočeši.cz, v KSČM ale nadále zůstal. Čeká ho tak nejspíše stejný osud, jako Balína.

Reklama

Výběr článků

Načítám