Hlavní obsah

Toulavého lemura v Ostravě ošetřovatelka chytala holýma rukama

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ve středu pozdě večer se podařilo chytit lemura vari, který v úterý utekl z ostravské zoologické zahrady. Menší, černobílou opičku s dlouhým ocasem jménem Izy, která při pohybu připomíná spíše větší kočku, lapila ošetřovatelka ZOO až v ostravské části Hranečník.

Článek

Na svobodu se jeden z ostravských lemurů dostal z letní expozice v úterý ráno. [celá zpráva]

„Pravděpodobně při skákání ve větvích spadl do vody a doplaval na druhý břeh. Tím byl v podstatě na svobodě,“ popsala mluvčí ZOO Šárka Kalousková. Opičku viděli lidé nejprve v areálu ZOO a pak u ostravského krematoria a večer na hřbitově.

Izy je známý útěkář

Ve středu večer si zvířete všimla policejní hlídka. „Narazila na něj v okolí Hranečníku a okamžitě kontaktovala naše pracovníky. Ti na místo dorazili během několika minut vybaveni odchytovými sítěmi. Ošetřovatelka ho nakonec i přes rizika zranění chytila holýma rukama,“ vysvětlila Kalousková.

Podle ní se už ale Izy k ostatním lemurům zřejmě nevrátí. „Je velmi pravděpodobné, že pokud jednou našel cestu za hranice výběhu, našel by ji znovu i v budoucnu. Izy je totiž známý útěkář, který se vydal na průzkum mimo svůj výběh už i v jihlavské zoo, odkud k nám před dvěma lety přišel,“ prozradila s tím, že ZOO se bude nyní snažit najít opičce nový domov. A to v některé zoologické zahradě, která chová tyto lemury v uzavřeném výběhu.

Reklama

Související články

Z ostravské zoo uprchl vzácný lemur

Z ostravské zoologické zahrady utekl v úterý ráno lemur vari. Menší černobílá poloopice s výrazně dlouhým ocasem připomíná při pohybu spíše větší kočku.

Výběr článků

Načítám