Hlavní obsah

Plzeňský primátor odchází z ODS, stav strany se prý zhoršuje

– Plzeň
Právo, Svatava Hernandezová

V podzimních komunálních volbách hodlá současný primátor Plzně Pavel Rödl kandidovat nikoli za dosavadní domovskou ODS, jíž byl členem od roku 1991, ale rozhodl se změnit dres a o místo v městském zastupitelstvu bude bojovat za stranu Občané.cz. Prohlásil to v pondělí na plzeňské oblastní radě ODS současně se svou rezignací na členství ve straně.

Foto: Svatava Hernandezová, Právo

Plzeňský primátor Pavel Rödl

Článek

„Bylo mi nabídnuto na kandidátce Občané.cz první místo a já to přijal, protože jsem již současným stavem komunální politiky unaven. A protože mi připadá nefér, kandiduji-li za jiný politický subjekt, zůstat dále členem ODS, odcházím z ní,“ řekl Rödl ke svému rozhodnutí s tím, že na primátorském postu ale hodlá setrvat do konce volebního období.

„Především proto, že chci dotáhnout do konce projekt Čistá Berounka,“ dodal.

Podle jeho slov se situace uvnitř ODS, včetně plzeňského sdružení stále zhoršuje. „Není to partaj, do níž jsem v roce 1991 vstupoval,“ tvrdí Rödl s tím, že za dobu svého působení na postu primátora má zmapovány případy jasného spojení politiky s podnikáním. Podle jeho názoru o veškerém dění rozhoduje jeden až dva lidé, kteří mají na sněmech a jednáních tzv. své lidi, kteří poslouchají a to, co se jim určí, odhlasují.

Podle mého by měli rozhodovat lidé, kteří sami přemýšlejí, a ne ti, co jsou jen loajální.

„Podle mého by ale měli rozhodovat lidé, kteří sami přemýšlejí, mají určitou vizi, a ne ti, co jsou jen loajální,“ míní Rödl. Věří také, že Občané.cz v komunálních volbách překročí pětiprocentní hranici na rozdíl od voleb parlamentních, kde se jim jí dosáhnout nepodařilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám