Hlavní obsah

Na tropy mohou lidé tento týden zapomenout, léto si dá pauzu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední červencový týden můžeme zapomenout na horké letní prosluněné dny. Počasí bude převážně polojasné, objevit se mohou i občasné přeháňky. K pozvolnému oteplení na zhruba 25 stupňů Celsia by mělo dojít před víkendem.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Počátkem týdne bude Česká republika ještě pod vlivem chladného a vlhčího vzduchu, který k nám proudí od severozápadu," konstatovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Zatímco v Čechách  bude v pondělí  ještě oblačno či polojasno, na Moravě a ve Slezsku se musí lidé připravit na zataženou oblohu s občasnými přeháňkami. Teploty se dostanou na 17 až 21 stupňů Celsia.

Ojedinělé přeháňky a převážně polojasno slibují meteorologové na úterý, kdy by se odpolední maxima mohla dostat na 18 až 22 stupňů.

Ve středu se znovu objeví více oblačnosti, takže bude převážně zataženo. Objeví se občasné dešťové přeháňky, přičemž na východě republiky mohou být srážky intenzivnější. Teploty znovu poklesnou na interval 17 až 21 stupňů Celsia.

Od čtvrtka bude oblačnosti i srážek ubývat, obloha bude převážně polojasná a odpoledne se teploty dostanou na 20 až 24 stupňů. Velmi podobně s teplotami kolem 25 bude i v pátek a o víkendu.

Rána nebudou tak chladná

Honsová také v souvislosti se svátkem Anny připomněla, že pranostika "svatá Anna, chladná rána" letos platí pouze částečně. Zatímco z dlouhodobého hlediska je pro meteorology údobí posledního červencového a prvního srpnového týdne typické jasnými letními dny beze srážek, tentokrát statistiky neplatí.

"Po celý týden se budou ranní teploty pohybovat mezi 15 a 11 stupni," uvedla Honsová s tím, že v pondělí ráno na svatou Annu bylo nejchladněji v Šindelové, kde se rtuť teploměru dostala na 3,5 stupně Celsia. Šest stupňů bylo na Luční a Labské boudě, doplnila meteoroložka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám