Hlavní obsah

V Praze by v komunálních volbách zvítězila TOP 09 před ODS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komunální volby do zastupitelstev jednotlivých pražských obvodů by opanovala pravice. Favoritem je podle internetového průzkumu společnosti Sanep TOP 09. Hlas by jí dalo 24,1 procenta lidí. Na druhém místě by se umístila ODS se ziskem 23,2 procenta a třetí by skončili sociální demokraté, kteří by dostali 14,8 procenta. Uspěly by i VV (10,9 procenta) a do zastupitelstva by se dostali i komunisté (6,3 procenta).

Článek

"Ve prospěch TOP 09 v Praze mluví jak značná animozita Pražanů vůči osobě primátora Pavla Béma (ODS, pozn. red.), tak  i nominace bývalého guvernéra České národní banky Zdeňka Tůmy na post volebního lídra v komunálních volbách v Praze," konstatuje průzkum.

Občanští demokraté, ktěří v posledním volebním období ovládali pražský magistrát, by se museli spokojit s druhým místem.Třetí ČSSD může podle agentury vylepšit její koaliční potenciál odchod Jiřího Paroubka z čela strany.

Strana zelených, která kandiduje v komunálních volbách společně s SNK-ED, by v tuto chvíli skončila v Praze s 2,1% hlasů.

V tuto chvíli by s naprostým propadem pod jednoprocentní volební zisk skončili v Praze lidovci a Zemanovci.

Komunálních voleb by se dle průzkumu zúčastnilo 46,6 procenta Pražanů.

Výsledky průzkumu odpovídají preferencím všech dotázaných bez ohledu na to, zda by se voleb skutečně zúčastnili. Do průzkumu se zapojilo 8 468 dotázaných, přičemž za reprezentativní vzorek bylo užito 803 obyvatel Prahy.

Agentura připomíná, že dosud "nebyly uzavřeny finální registrace kandidujících politických subjektů, nebylo možné do volby nabízených stran a hnutí zahrnout i lokální sdružení a politické subjekty, které se komunálních voleb v Praze účastní."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám