Hlavní obsah

Rudou barvu na sídle KSČM částečně schválili památkáři

– Praha
Právo, Jiří Ovčáček

Pražská centrála KSČM v ulici Politických vězňů se krátce před květnovými volbami do Sněmovny stala terčem dvojnásobného útoku červenou barvou. Druhý pokus „zkrášlit“ sídlo komunistů byl přitom proveden precizněji, a to barvou nesmývatelnou.

Foto: Právo

Na chodníku před budovou strany byla rozlitá barva připomínající krev.

Článek

Vše zlé je ale k něčemu dobré, a tak útoky urychlily kompletní rekonstrukci uliční fasády hlavního sídla komunistů. „Památkáři nás upozornili, že je třeba udělat opravu fasády. Útoky barvou přispěly k tomu, že jsme začali urychleně rekonstruovat,“ vysvětlila Právu místopředsedkyně KSČM Miloslava Vostrá.

Pikantní je, že červená barva na budově zůstane. Bude se vyjímat na okapech, které také procházejí rekonstrukcí. „Okapy budou temně červené,“ uvedla Vostrá.

A nejen to. Podle památkářů by se měla centrála KSČM zaskvět trikolórou. „Podle prvních průzkumů památkářů by měla být fasáda v národních barvách, kdy by obsahovala prvky modré, červené a bílé,“ prozradila Vostrá k obnově omítky historické budovy z druhé poloviny19. století.

Foto: ČTK

Skupina umělců nabarvila budovu KSČM v Praze rudou barvou

Fakt, že na hlavním sídle rudé strany nakonec zůstane červená barva, kterou byla budova dvakrát znectěna, místopředsedkyně KSČM bere s nadhledem. „Mě osobně to docela pobavilo, když přišel výsledek z památkového úřadu. Předpokládala jsem, že bude na fasádu navržena klasická písková barva,“ dodala Vostrá.

Reklama

Výběr článků

Načítám