Hlavní obsah

O víkendu přijdou bouřky, většina srpna bude ve znamení letních teplot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu přitáhne na české území studená fronta, kvůli níž poklesnou odpolední maxima až na 20 stupňů Celsia. Zároveň udeří silné bouřky s kroupami. Nicméně s vyhlídkou na dalších třicet dní bude víkendové ochlazení jen přeháňkou, až do 20. srpna by podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu měly převládat teplé letní dny o teplotách až 28 stupňů Celsia.

Foto: Petr Horník , Právo

Ilustrační foto

Článek

"Období vysokých teplot, které vyvrcholí v Čechách ve čtvrtek a na Moravě a ve Slezsku v pátek, bude ukončeno výraznou studenou frontou," uvedl ústav. Zatímco do pátku předpovídají meteorologové tropické teploty kolem 33 stupňů, nadcházející víkend přinese ochlazení až o deset stupňů.

V pátek také zasáhnou Českou republiku intenzivní bouřky s kroupami a přívalovými dešti. Déšť pak meteorologové předpovídají až do konce července. V noci se může ochladit na pouhých deset stupňů Celsia, a naplní se tak zřejmě pranostika na 26. července, která říká Svatá Anna, chladna zrána.

Prvních deset srpnových dní by už ale mělo být polojasných, přeháňky a bouřky se vyskytnou jen místy. Přes den se mohou lidé těšit na letních 23 až 29 stupňů Celsia, v noci však bude mezi 16 a deseti stupni.

Na druhou srpnovou dekádu předpovídají meteorologové polojasno s občasnými přeháňkami a bouřkami. Teplé počasí s maximy kolem 28 stupňů by však mělo vydržet až do 20.srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám