Hlavní obsah

Místopředseda ČSSD Urban se oženil s bývalou asistentkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Místopředseda ČSSD Milan Urban se o víkendu ve Zbraslavicích na Kutnohorsku oženil. Za manželku pojal svou bývalou poslaneckou asistentku Helenu Židkovou.

Článek

Svatba se konala v okruhu nejbližších přátel rodiny, uvedl Urban v pondělí v tiskovém prohlášení.

"Byla to taková obyčejná vesnická svatba, nechci to nijak rozviřovat," řekl Urban na dotaz Práva, jaký byl průběh sňatku.

Jednapadesátiletý Urban byl rozvedený. Z prvního manželství má tři děti. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě. Vystřídal několik vysokých funkcí ve straně a ve Sněmovně.

Místopředseda Urban se podle médií loni v létě objevil v Toskánsku se svou asistentkou Židkovou na dovolené v témže místě, kde trávili dovolenou předseda ODS Mirek Topolánek, šéf energetické společnosti ČEZ Martin Roman a další politikové a lobbisté.

Posledním z vysokých představitelů sociální demokracie, který se rozvedl a znovu oženil, byl expředseda Jiří Paroubek. V roce 2007 si vzal Petru Kováčovou. Seznámil se s ní, když jako tlumočnice pracovala pro ČSSD. Svatební obřad se konal v hotelu Esplanade v Mariánských Lázních. Svatba ho přišla na 120 000 korun. Větší část z toho uhradili podle tradice rodiče nevěsty, uvedl tehdy ženich. Loni v listopadu se jim narodila dcera Margarita.

Reklama

Výběr článků

Načítám