Hlavní obsah

Firma Deloitte bude ČT poskytovat poradenské služby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poradenská společnost Deloitte Advisory vyhrála výběrové řízení České televize na poskytování poradenských služeb po dobu čtyř let za 23 miliónů korun. Shodou okolností se ve středu stal ředitelem programových okruhů televize bývalý externí spolupracovník zmíněné firmy Radek Žádník. Bude mít pravomoce nad všemi čtyřmi řediteli jednotlivých stanic ČT.

Článek

„ČT kategoricky odmítá, že by byl Radek Žádník ve střetu zájmů a že by výběrové řízení bylo někým ovlivněno. Pan Žádník zaujal generálního ředitele svými schopnostmi, proto se stane manažerem ČT. Nevnímáme to jako střet zájmů," uvedl ve čtvrtek mluvčí televize Ladislav Šticha.

Kromě Deloitte se o tendr ucházely společnosti PricewaterhouseCoopers, Arthur D. Little a Ernst & Young.

Podle serveru Lidovky je vítězství Deloitte pochybné ještě z toho důvodu, že právě Deloitte loni zpracoval pro ČT velký audit, který měl zjistit, kde může ČT ušetřit a jak připravit restrukturalizaci televize. Na velkém auditu loni údajně pracoval i Žádník, uvedl server.

Reklama

Výběr článků

Načítám