Hlavní obsah

Foldyna: ČSSD měla rovnou po volbách vyměnit vedení

Nový poslanec ČSSD a významná osobnost sociálně demokratické organizace na Ústecku Jaroslav Foldyna v úterý kritizoval chabou flexibilitu, s jakou strana reagovala na výsledky voleb. Podle se něj mělo v soc. dem. razantně obměnit vedení, což by zafungovalo vůči voličům jako signál.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Jaroslav Foldyna (ČSSD)

Článek

Foldyna to prohlásil v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, který se bude vysílat v úterý před večerem. Sobotka se měl podle Foldynových slov ihned obklopit novými místopředsedy.

„Třeba těmi, co byli velmi úspěšní z jednotlivých regionů. Severní Morava, jižní Morava, ale i řada jiných regionů vygenerovala nové politické tváře, a to by byl docela signál. Nestalo se tak, protože jsme příliš váhali ve věcech, zdali to bude, nebo nebude dobré. Nicméně jsme otevření,“ prohlásil Foldyna.

Bývalý boxer Foldyna vystupoval již před volbami jako zarputilý kritik tehdejšího vedení ČSSD představovaného zejména jeho kolegou z Ústeckého kraje Jiřím Paroubkem.

Přes konflikty uvnitř strany se ale Foldyna těší silné podpoře příznivců soc. dem., kteří ho v květnových volbách vykroužkovali do nejvyšších pater politiky. Kvůli vysokému počtu jeho preferenčních hlasů se do Sněmovny nedostala Paroubkova pravá ruka a šéf místní organizace Petr Benda.

Anketa

Měla po volbách ČSSD vyměnit celé vedení?
Ano
91 %
Ne
9 %
Celkem hlasovalo 10986 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám