Hlavní obsah

Sobotka je proti účasti sociálnědemokratických náměstků na ministerstvech

Právo, ada, map
Praha

Zůstanou v resortech náměstci ČSSD, když ministerstva teď ovládla pravicová koalice? Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka to vylučuje. „Je to absurdní. Nejsme součástí vládní koalice, abychom měli na ministerstvech své náměstky. Žádného náměstka proto navrhovat ani nebudeme,“ řekl Právu Sobotka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Článek

Věci veřejné chtějí, aby náměstkem ministra vnitra byl někdo z ČSSD.  „VV požadují personální vyrovnanost ve vedení ministerstva vnitra, kterou je možné dosáhnout tím, že v jeho vedení budou zástupci několika stran, včetně jednoho náměstka za ČSSD,“ uvedly VV.

Ve školství nyní působí jako náměstek Petr Špirhanzl (ČSSD). Nominovaný ministr Josef Dobeš (VV) Právu řekl, že by uvítal, aby se do plánovaných reforem zapojil i člen opoziční strany.

„Náměstkem v resortu školství jsem byl již podruhé jmenován jako odborník ministryní Miroslavou Kopicovou, nikoli na návrh sociální demokracie,“ řekl Právu Špirhanzl s tím, že Kopicové nevadilo, že je řadovým členem ČSSD. V úřadu působí ve vrcholových funkcích již 12 let. „S Josefem Dobešem jsem zatím hovořil pouze o problematice platů učitelů,“ dodal Špirhanzl.

Otázkou je, zdali si nechá budoucí ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09) jako náměstka ministra za soc. dem. Jana Kohouta.

Reklama

Výběr článků

Načítám