Hlavní obsah

TOP 09 v Praze sestavila kandidátku pro komunální volby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská TOP 09 sestavila ve čtvrtek kandidátku do podzimních komunálních voleb. Svého lídra a případného kandidáta na primátora zatím nepředstavila, chce tak učinit v červenci. Novinářům to po zasedání regionálního sněmu řekl předseda pražské organizace František Laudát.

Foto: Stanislav Peška, Právo

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

Strana představila lídry, které postaví do boje v jednotlivých volebních obvodech. Kdo který obvod povede, určí teprve krajský výbor. Většina z kandidátů, které TOP 09 do voleb pošle, jsou méně známí lidé bez výrazné politické minulosti.

O zastupitelská křesla v hlavním městě se z prvního místa bude ucházet vysokoškolský učitel Martin Dlouhý, podnikatelka Eva Vorlíčková, speciální pedagožka Nataša Šturmová, kurátor soukromé sbírky Albert Kubišta, živnostník Jiří Liška a odborný asistent Univerzity Karlovy Tomáš Hudeček.

Jméno sedmého kandidáta a hlavního lídra chce strana zveřejnit až v červenci, podle Laudáta půjde o výraznou osobnost. Podle pravidel, která si určil pražský krajský výbor, nesmějí do zastupitelstva hlavního města kandidovat poslanci nebo senátoři. O pozice pražských zastupitelů se z prvních čtyř míst nemohou ucházet ani lidé, kteří budou usilovat o úspěch na radnicích jednotlivých městských částí.

Jako o možném lídrovi se dříve mluvilo o bývalém řediteli pražské zoologické zahrady Petru Fejkovi. To ale popřela strana i sám Fejk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám