Hlavní obsah

Paroubek: policie by měla umělcům ze Ztohoven poděkovat, ne je zatýkat

Právo, jov

Expředseda ČSSD Jiří Paroubek pokračuje v komentování aktuálních událostí na svém profilu na Facebooku. Nejnověji se zastal umělecké skupiny Ztohoven. Její projekt Občan K. se v pátek stal terčem policejního zákroku, nechybělo zatčení šéfa skupiny Romana Týce.

Foto: ČTK

Z prostor v Králodvorské ulici v centru Prahy, kde výtvarná skupina Ztohoven vystavuje svůj projek Občan K., vyvádějí policisté člověka. Je jím nejspíš člen skupiny David Brudňák.

Článek

„Někoho, kdo mne opravdu nezná a podléhal několik minulých let mediálnímu klišé v souvislosti se zásahem policie na CzechTeku, tímto názorem možná překvapím. Opravdu si ale myslím, že projekt skupiny Ztohoven Občan K., tedy fiktivní vytváření identit a jejich využívání k „uměleckým“ účelům, je spíše počinem chvályhodným a zajímavým,“ napsal Paroubek na svém Facebooku.

Podle bývalého předsedy ČSSD skupina Ztohoven ukázala, jak je jednoduché v dnešní době někomu ukrást jeho život a zneužít jej. „Ukázali, jak jednoduché je obalamutit systém, který se tváří sebevědomě a bezchybně,“ míní Paroubek.

Zásah policie nechápu, tvrdí Paroubek

Podle nyní řadového poslance ČSSD skupina Ztohoven svůj úspěch nezneužila a nechtěla nikoho podvést. „Proto nemohu pochopit zásah policie proti jejich členovi Romanu Týcovi a proti celé výstavě vůbec. Policie by měla naopak zjišťovat, jak je možné, že systém selhal, a kdo selhal,“ odsoudil Paroubek policejní zásah.

Podle Paroubka by naopak policie měla skupině Ztohoven poděkovat. „Jsem přesvědčen, že policie by měla umělcům ze skupiny Ztohoven poděkovat a spolupracovat na odhalení a vyřešení problému. Já se jako poslanec budu o celou věc zajímat dál,“ uvedl expředseda ČSSD.

Reklama

Související články

Jsou Ztohoven (jen) mediální značkou?

Umělecká skupina Ztohoven už párkrát dokázala rozdmýchat diskusní ohně stejně jako namíchnout některé lidi doběla. Značnou pozornost si totiž získala...

Policie zadržela šéfa skupiny Ztohoven

Policisté v pátek zadrželi šéfa umělecké skupiny Ztohoven Romana Týce, protože nebyl schopen prokázat svou totožnost. K zadržení došlo po poledni...

Výběr článků

Načítám